Hiustenlähtö voidaan saada kuriin erityisellä kysteiinin, hirssinsiemenuutteen ja pantoteenihapon (B5-vitamiini) yhdistelmällä. Näin sanoo saksalainen Priorin-tutkimus.

Hiusten oheneminen häiritsee erityisesti naisia. Hius voi ohentua jo 20. ikävuodesta lähtien, mutta yleisimmin se koskee yli 50-vuotiaita naisia. Hiustenlähdön kuriin saaminen ei vaadi edes hormonaalisia lääkkeitä. Saksalaiset tutkijat ovat osoittaneet, että kysteiinin, hirssinsiemenuutteen ja pantoteenihapon yhdistelmällä hiustenkasvu voidaan saada normalisoitumaan.

1

Tutkimus tunnetaan Priorin-tutkimuksena. Nyt saatavilla on myös vaihtoehtotuotteita, jotka sisältävät samoja vaikuttavia aineita ja muita hyödyllisiä ainesosia ja ovat huomattavasti edullisempia.

Tutkimuksen tulokset

Tutkimuksessa hiusten ohenemisesta kärsiviä naisia hoidettiin joko tehottomalla lumelääkkeellä (placebo) tai kysteiinin, hirssinsiemenuutteen ja pantoteenihapon yhdistelmällä. Vaikutukset olivat nähtävissä mikroskooppisesti jo neljän viikon jälkeen. Kolmen kuukauden jälkeen hiustenkasvua verrattiin kummassakin ryhmässä.

Yhdistelmätuotetta saaneessa ryhmässä naisten hiustenkasvu oli normalisoitunut terveeksi, toisin kuin placebo-ryhmässä. Tutkineet lääkärit tekivät seuraavan huomion: “Naisilla, joiden hiustenlähtöä hoidettiin Priorinilla, voitiin jo kolmen kuukauden jälkeen todeta huomattavasti enemmän kasvuvaiheessa olevia hiuksia kuin lumelääkeryhmässä.”

Yleinen hiustenlähdön syy: Puutteellinen ravinto

Yksi tärkein hiusten ohenemisen syy on vitamiinien ja hivenaineiden puute. Syynä on nykyajan ruokavalio, joka sisältää paljon sokeria ja valkoisia jauhoja. Etenkin valmisruoat sisältävät usein tällaisia ”tyhjiä hiilihydraatteja”. Tällöin ateria sisältää kyllä paljon energiaa, muttei elintärkeitä vitamiineja ja hivenaineita.

Esimerkillisessä Saksan liittohallituksen rahoittamassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin 20 000 saksalaisen ruokailutottumuksia, saatiin selville, että suuri osa ihmisistä kärsii monien vitamiinien ja hivenaineiden puutteesta.2 Useimmiten ruokavalio on puutteellinen teollisuusmaissa:

  • D-vitamiini (n. 80–90 prosenttia väestöstä, riippuen iästä)
  • Foolihappo (n. 80 prosenttia väestöstä, kaikki ikäryhmät, miehet ja naiset)
  • E-vitamiini (n. 50 prosenttia väestöstä, kaikki ikäryhmät, miehet ja naiset)
  • C-vitamiini (n. 30 prosenttia väestöstä, kaikki ikäryhmät, miehet ja naiset)
  • rauta (n. 75 prosenttia 15–50-vuotiaista naisista)

Raudan, sinkin ja E-vitamiinin puutteen on maailmanlaajuisissa tutkimuksissa usein todettu olevan hiusten ohenemisen syy. Myös biotiinin puute (H-vitamiini) aiheuttaa hiustenlähtöä.

Lue täältä lisää!

Mitkä ravintolisät parantavat hiustenkasvua?

Tehokkaat yhdistelmät ja korkealaatuiset raaka-aineet alle 30 eurolla! Näillä tuotteilla saat tuuheammat hiukset.
Lue täältä lisää!

Kirjallisuuslähteet:

  1. Gehring,W., Gloor, M.; “Das Phototrichogramm als Verfahren zur Beurteilung haarwachstumfördernder Präparate am Beispiel einer Kombination von Hirsefruchtextrakt, L-Cystin und Calciumpanthotenat”, Zeitschrift für Hautkrankheiten, 2000; 75(7/8):419-423
  2. Nationale Verzehrsstudie 2008
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr